Кулеба сподівається, що президенти Франції та РФ говоритимуть про зрушення у “Мінську”

Кулеба сподівається, що президенти Франції та РФ говоритимуть про зрушення у “Мінську”

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив сподівання, що на сьогоднішній відеоконференції президентів Франції та РФ ітиметься про досягнення позитивних зрушень у Мінському процесі.

Про це він сказав на спільному брифінгу з міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Нам потрібно рухатися вперед. Ми розраховуємо на конструктивну роль Франції, щоб Російська Федерація таку саму займала конструктивну позицію і так само була налаштована на рух вперед з метою припинення війни і деокупації наших територій”, - зазначив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Кулеба підкреслив, що Франція є учасницею нормандського формату, й висловив сподівання, що на відеоконференції йтиметься про те, “як досягати позитивних зрушень у Мінському процесі і як дійти до моменту, коли саміт між членами Нормандської четвірки стане можливим”.

Читайте також: Кулеба анонсує зустріч співголів українсько-угорської комісії щодо нацменшин

“Під час останніх візитів українських делегацій до Берліна та Парижа ми підкреслювали налаштованість України на проведення саміту і на досягнення конструктивних домовленостей, безумовно, без перетину наших “червоних” ліній в Мінському процесі, в ТКГ, щоб такий саміт став можливим”, - додав міністр.

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон у п'ятницю планує провести відеоконференцію з президентом РФ Володимиром Путіним. Зокрема, сторони обговорять питання безпеки, включаючи Україну та Іран. Крім того, порядок денний віртуальних перемовин між лідерами двох країн передбачає обговорення конфліктів у Лівії та Сирії, а також співпрацю у галузі охорони здоров’я та захисту довкілля.

Водночас відеоконференція Макрона та Путіна у розкладі порядку денного французького президента на 26 червня на офіційному сайті Єлисейського палацу досі не заявлена. Так, у п’ятницю Макрон планує зустрітися з міністром збройних сил Франції Флоренс Парлі та своїм попередником Франсуа Олландом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-