Кулеба і Сійярто проводять зустріч у Будапешті

Кулеба і Сійярто проводять зустріч у Будапешті

Фото
Укрінформ
Міністри закордонних справ України Дмитро Кулеба та Угорщини Петер Сійярто розпочали зустріч у Будапешті.

Про це повідомила у Facebook посол України в Угорщині Любов Непоп.

"Розпочався візит міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби в Угорщину - перший невіртуальний візит на посаді міністра закордонних справ і перший з часу запровадження обмежувальних заходів у контексті протидії пандемії коронавірусу COVID-19", - написала дипломатка.

Як повідомляла раніше пресслужба МЗС, у ході візиту сторони обговорять подальший розвиток інвестиційної та торговельної співпраці України та Угорщини, втілення інфраструктурних проєктів, шляхи подальшої координації зусиль з подолання наслідків пандемії COVID-19.

Читайте також: Берлін підтвердив візит Кулеби

Кулеба та Сійярто також приділять увагу вирішенню низки проблемних питань українсько-угорських відносин, підготовці до зустрічі лідерів України та Угорщини, президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Віктора Орбана.

Як повідомляв Укрінформ, угорсько-українські відносини вкотре загострилися після того, як Верховна Рада України ухвалила Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". В Угорщині негативно відреагували на ухвалення цього закону.

Раніше угорська сторона також різко критикувала ухвалення закону України про освіту 5 вересня 2017 року, який, серед іншого, виділяється низкою нововведень, у тому числі й ширшим впровадженням української державної мови, включно у навчальних закладах національних меншин.

Попри численні спроби угорської та української сторін врегулювати спірні питання дипломатичним шляхом, повного порозуміння досягти не вдалося. Офіційний Будапешт намагається блокувати євроатлантичні ініціативи України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-