Дипломатія та бізнес мають разом посилити позиції України у світі - Кулеба

Дипломатія та бізнес мають разом посилити позиції України у світі - Кулеба

Укрінформ
Сильна економіка може посилити позиції української дипломатії у світі, а оновлена Рада експортерів та інвесторів при МЗС України має сприяти досягненню цієї мети.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у зверненні до учасників установчого засідання оновленої Ради експортерів та інвесторів (РЕІ) при МЗС України, яке проходить у форматі відеоконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу, щоб українська дипломатія виступала з максимально сильних позицій у світі, а для цього нам потрібна сильна економіка. Тому ми хочемо допомогти вам, українським експортерам, у збереженні ваших позицій в умовах кризи, у зміцненні ваших позицій надалі й у відкритті принципово нових позицій, які ще є для вас, можливо, закритими з якихось регуляторних причин, але ми готові працювати з вами над тим, щоб це вийшло», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що у цілій низці розвинутих країн світу дипломати є представниками не лише влади, а й національного бізнесу. Водночас міністр констатував, що в Україні сформувалася дещо інша культура і спроби допомагати бізнесу зміцнювати позиції у світі сприймаються вороже, лунають звинувачення у лобізмі, підтримці одних та ігноруванні інших.

Читайте також: Рада ЄС остаточно схвалила виділення Україні €1,2 мільярда макрофінансової допомоги

«Я хочу запевнити вас, що МЗС запроваджує ці зміни для того, щоб українська економіка загалом зміцнювалася і зростала. Ми не будемо сервісом для конкретних компаній чи груп компаній. Ми будемо сервісом для кожного, хто робить бізнес у світі, заводить гроші в Україну і робить нашу економіку сильнішою, а наше суспільство заможнішим. Для цього ми розробимо процедури, фільтри з урахуванням найкращого міжнародного досвіду і будемо спільно працювати», - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ України перезапускає роботу Ради експортерів та інвесторів (РЕІ), оновивши склад її членів на 80%. Нова Рада дозволить вивести взаємодію бізнесу та держави на якісно новий рівень задля розвитку української економіки, захисту національної економічної безпеки та подолання економічних наслідків коронавірусної кризи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-