Рада ЄС остаточно схвалила виділення Україні €1,2 мільярда макрофінансової допомоги

Рада ЄС остаточно схвалила виділення Україні €1,2 мільярда макрофінансової допомоги

Укрінформ
Рада ЄС остаточно схвалила виділення Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги для подолання наслідків пандемії COVID-19.

Про це повідомив у Twitter міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Рада ЄС схвалила виділення Україні €1,2 млрд макрофінансової допомоги, завершивши законодавчу процедуру. Я вдячний за солідарність і щиру дружбу, які ЄС демонструє у боротьбі з пандемією #COVID19 та її економічними наслідками. Ми сильніші, коли ми єдині #РазомПротиКоронавірусу" , - написав дипломат.

Як повідомляється на сайті Європейської Ради, Європейська Рада ухвалила рішення про надання макрофінансової допомоги в обсязі 3 мільярдів євро для десяти країн-кандидатів та країн-сусідів для подолання кризи COVID-19 та її наслідків.

"Макрофінансова допомога надаватиметься у формі кредитів на дуже привабливих умовах і розподілятиметься таким чином: Албанія – €180 мільйонів; Боснія і Герцеговина – €250 мільйонів; Грузія - €150 мільйонів; Йорданія – €200 мільйонів; Косово – €100 мільйонів; Молдова – €100 мільйонів; Чорногорія –€60 мільйонів; Республіка Північна Македонія – €160 мільйонів; Туніс – €600 мільйонів; Україна – €1, 2 млрд", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що така підтримка з боку ЄС допоможе цим країнам у покритті негайних фінансових потреб, які суттєво зросли в наслідок спалаху коронавірусу. Разом із допомогою з боку МВФ, ці фонди дозволять підтримати макроекономічну стабільність та акумулювати кошти для захисту громадян та для зменшення негативних соціально-економічних наслідків пандемії. 

Читайте також: Україна очікує отримати транш від ЄС протягом двох тижнів - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня Рада ЄС на рівні постійних представників ухвалила пропозицію Єврокомісії надати до 3 мільярдів євро макрофінансової допомоги для десяти країн-кандидатів та партнерів з-поміж країн-сусідів, щоб допомогти їм у подоланні економічного падіння, спричиненого пандемією COVID-19. Фінансова допомога надаватиметься у формі кредитів на дуже привабливих умовах і розподілятиметься таким чином: Албанія – 180 мільйонів євро; Боснія і Герцеговина – 250 мільйонів євро; Грузія - 150 мільйонів євро; Йорданія – 200 мільйонів євро; Косово – 100 мільйонів євро; Молдова – 100 мільйонів євро; Чорногорія – 60 мільйонів євро; Республіка Північна Македонія – 160 мільйонів євро; Туніс – 600 мільйонів євро; Україна – 1, 2 млрд євро.

Для набуття чинності це рішення потребує позитивного рішення від Європейського Парламенту та Європейської Ради. Позитивне голосування під час пленарного засідання Європарламенту відбулося 13 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-