Посол Грузії, відкликаний з Києва для консультацій, пройде карантин

Посол Грузії, відкликаний з Києва для консультацій, пройде карантин

Укрінформ
Посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе, який відкликаний з Києва для консультацій і прибув до Тбілісі, перебуває у двотижневому обов'язковому карантині.

Про це заявили в пресслужбі МЗС Грузії, повідомляє Новини-Грузія.

«Посол (Шарашенідзе - ред.) прибув до Тбілісі вчора. Як і всі пасажири, які прибувають в міжнародний тбіліський аеропорт, він пройде двотижневий обов'язковий карантин під наглядом медиків», - повідомили в міністерстві.

У грузинському відомстві пояснили, що Шарашенідзе виїхав з Києва до Мінська, а звідти вилетів до Тбілісі.

Читайте також: У Грузії заявили, що не розриватимуть дипвідносин з Україною через Саакашвілі

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 7 травня призначив колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ.

Міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані 8 травня заявив, що, за рішенням уряду Грузії, Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе буде викликаний для консультацій в Тбілісі після призначення 7 травня Саакашвілі головою Виконавчого комітету Національної ради реформ.

Тбіліський міський суд у січні 2018 року визнав Саакашвілі винним у зловживанні службовими повноваженнями у справі Сандро Гіргвліані і засудив експрезидента до позбавлення волі строком на 3 роки. За даними слідства, в 2009 році тодішній президент Грузії Саакашвілі в обхід Комісії з помилування незаконно помилував засуджених за вбивство Гіргвліані чотирьох співробітників Департаменту конституційної безпеки.

Верховний суд Грузії залишив цей вирок чинним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-