Санкції проти РФ тісно пов’язані з повною імплементацією

Санкції проти РФ тісно пов’язані з повною імплементацією "Мінська" - речник ЄС

Укрінформ
Зміни у політиці Євросоюзу стосовно Росії, включаючи перегляд режиму санкцій, накладених на РФ за порушення міжнародного законодавства, прямо залежать від змістовних та наочних змін у міжнародній поведінці РФ.

Про це у четвер під час віртуального брифінгу заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Стано нагадав, що політика Євросоюзу стосовно Росії ґрунтується на 5 принципах, які були погоджені країнами-членами як реакція на розвиток продій навколо України у 2014 році.

«Один із цих принципів говорить про те, що ЄС співпрацює з Росією там, де для нього є очевидні інтереси. Ще один принцип говорить про те, що будь-які змістовні зміни у політиці ЄС та у нашому співробітництві та діалозі з Росією залежать від повної імплементації Мінських угод – це для нас дуже важливо», - сказав Стано.

Читайте також: Кулеба: Глави МЗС "норманді" не обговорювали створення "Консультативної ради з ОРДЛО"

Він нагадав, що санкції проти Росії ЄС застосував внаслідок порушення нею міжнародного законодавства, зокрема під час незаконної анексії Кримського півострова, а також через дії Росії з дестабілізації ситуації на Сході України.

«Економічні санкції перебувають під постійною увагою, з урахуванням розвитку ситуації на місцях, і тісно пов’язані із повною імплементацією Мінських угод, про що ми багато разів говорили. Тож я хочу підкреслити і повторити, що перегляд санкцій стосується помітних та наочних змін у російській поведінці у тих політичних сферах, з якими пов’язані ці санкції», - сказав речник ЄС.

Він зауважив, що будь-які рішення щодо застосування або продовження санкцій належать до компетенції Європейської Ради, тобто, приймаються на рівні держав-членів ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-