Разумков припускає, що Рада може за один день пройти всі

Разумков припускає, що Рада може за один день пройти всі "банківські" поправки

Укрінформ
Верховна Рада може за один день пройти всі поправки, підтримані профільним комітетом, до законопроєкту №2571-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" у разі застосування спецпроцедури розгляду.

Про це сказав Голова ВР Дмитро Разумков під час брифінгу 30 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Насправді питання, які виносяться на позачергові засідання, мають бути повністю розглянуті. Тому я думаю, що Верховна Рада буде йти за цією процедурою, за повною таблицею. Зараз мені важко сказати, скільки там буде в кінцевому варіанті правок, скільки враховано. Я думаю, що там виходить близько 300-400 правок, – це теоретично можливо пройти за день", – зазначив Разумков.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на позачерговому засіданні 30 березня ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" (№2571-д) і скоротила терміни підготовки його до другого читання.

Читайте також: Деякі депутати вже збираються оскаржити не ухвалений «банківський» закон - Разумков

Закон, зокрема, унеможливить скасування рішення НБУ про націоналізацію/ліквідацію банків та повернення несправедливої компенсації з держбюджету їхнім попереднім власникам.

За час підготовки законопроєкту №2571-д до другого читання депутати внесли до нього понад 16 тисяч поправок.

27 квітня Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити в другому читанні законопроєкт №2571-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності".

Читайте також: Арахамія прогнозує ухвалення "банківського" закону 10-11 травня

Відповідно до закону "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури", спеціальна процедура розгляду в другому читанні законопроектів, до яких надійшло більш як 500 поправок, передбачає збір підписів не менше 150-ти депутатів, які звертаються з таким клопотанням до Голови ВР, після чого Рада на найближчому засіданні має проголосували 226 голосами за запуск цієї спецпроцедури.

27 квітня голова депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" Давид Арахамія під час програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV припустив, що фінальне голосування в другому читанні за законопроєкт №2571-д може відбутися 10-11 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-