Арахамія прогнозує ухвалення

Арахамія прогнозує ухвалення "банківського" закону 10-11 травня

Укрінформ
Фінальне голосування в другому читанні за законопроєкт №2571-д щодо вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності може відбутися 10 або 11 травня.

Такий прогноз зробив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вони (Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики – ред.) сьогодні дійсно доопрацювали цю таблицю, і її зараз ще зводять. Зведену таблицю повинні надати всім народним депутатам, і має пройти десять днів на ознайомлення. Протягом цих десяти днів ми, вже в цей четвер (30 квітня – ред.), відповідно до новоприйнятого закону щодо боротьби з «поправковим спамом», будемо вперше застосовувати окрему особливу процедуру. Проголосуємо у 226 голосів за її застосування, і потім, коли десять днів будуть уже вичерпаними, ми винесемо (підготовлений до другого читання законопроєкт №2571-д, – ред.) до зали. Думаю, що за спеціальною процедурою його розгляд триватиме не більше одного пленарного дня. Тобто якщо враховувати 10 днів, то це буде 10 травня, десь так, 10-11 травня» – пояснив Арахамія, відповідаючи на запитання, коли в Раді може відбутися фінальне голосування за «банківський» законопроєкт.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на позачерговому засіданні 30 березня ухвалила в першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності» (№2571-д) і скоротила терміни підготовки його до другого читання.

Читайте також: Комітет Ради завершив розгляд “банківських” поправок

Закон, зокрема, унеможливить скасування рішення НБУ про націоналізацію чи ліквідацію банків та повернення несправедливої компенсації з держбюджету їхнім попереднім власникам.

За час підготовки законопроєкту №2571-д до другого читання депутати внесли до нього понад 16 тисяч поправок.

27 квітня Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроєкт №2571-д у другому читанні.

При цьому голова профільного комітету Данило Гетманцев (фракція «Слуга народу») прогнозує, що у разі застосування спеціальної процедури Рада може наступного тижня розпочати розгляд у другому читанні законопроєкту та ухвалити його в цілому за півтора дня.

Читайте також: "Банківський" закон можуть ухвалити за тиждень-два - голова комітету ВР

Відповідно до закону «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури», спеціальна процедура розгляду в другому читанні законопроєктів, до яких надійшло більш як 500 поправок, передбачає збір підписів не менше 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до Голови ВР, після чого парламент на найближчому засіданні має проголосувати 226 голосами за запуск цієї спецпроцедури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-