Україна починає випробування препарату для боротьби з коронавірусом - Зеленський

Україна починає випробування препарату для боротьби з коронавірусом - Зеленський

Укрінформ
В Україні починають випробування клінічного препарату, який, за попередніми висновками вчених та виробників, може бути дуже ефективним у боротьбі з коронавірусом.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні, опублікованому на сторінці Офісу Президента у Facebook.

«Я завжди казав, що нашим головним скарбом України є саме наші люди. У нас багато талановитих вчених. З перших днів боротьби з коронавірусом вони працюють над пошуком ліків, які можуть допомогти людству. І наразі проходять дослідження чотирьох різних лікарських засобів. І в ці дні Україна починає клінічні випробування препарату для боротьби з коронавірусом. Є попередні висновки наших вчених і виробників, за якими цей лікарський засіб може бути дуже ефективним», - сказав Зеленський.

За його словами, у науковців «є всі підстави вважати, що він може суттєво знижувати або навіть повністю нейтралізувати загрозу смерті від тих ускладнень, які коронавірусна інфекція спричиняє людському організму».

Зеленський наголосив, що це особливо стосується людей із зони підвищеного ризику, які мають серцево-судинні захворювання та цукровий діабет.

Читайте також: Зеленський каже, що €1,2 мільярда від ЄС пом'якшать наслідки пандемії в Україні

«Є надія, що засіб буде дієвим не лише для лікування, але і для профілактики захворювання. Звичайно, нам треба дочекатися офіційних результатів клінічних випробувань, але разом з усією країною ми віримо в наших вчених і тримаємо за них кулаки», - наголосив Президент.

Читайте також: Продовження карантину стримає зростання захворюваності, але пік ще попереду - інфекціоніст

Як повідомлялося, станом на 9:00 23 квітня в Україні 7170 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 187 летальних, 504 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 578 нових випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-