Кулеба обговорив з канадським колегою боротьбу з Covid-19 та авіатрощу літака МАУ

Кулеба обговорив з канадським колегою боротьбу з Covid-19 та авіатрощу літака МАУ

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та очільник МЗС Канади Франсуа-Філіп Шампань телефоном обговорили шляхи протидії поширенню коронавірусу та процес розслідування катастрофи літака МАУ в Ірані.

Про це Кулеба повідомив у Twitter.

"З моїм канадським колегою Франсуа-Філіпом Шампанем обговорили загрози, які несе світові пандемія COVID-19 і як ми можемо їм протистояти. Ми також скоординували подальші кроки, які мають забезпечити повне і прозоре розслідування обставин збиття рейсу PS752", - написав Кулеба.

Своєю чергою Шампань відзначив у Тwittеr, що провів чудову розмову з керівником МЗС України.

“Провів чудову розмову із моїм українським колегою Дмитром Кулебою. Ми обговорили кризу COVID-19 й те, що нас очікує далі, а також наше прагнення досягти справедливості для родичів жертв авіакатастрофи рейсу PS752”, - поінформував Шампань.

Як повідомлялося, 8 січня 2020 року після вильоту з тегеранського летовища Імама Хомейні був збитий двома ракетами літак компанії МАУ. На його борту перебували 176 осіб, усі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів та дев'ятеро членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану та Великої Британії.

Читайте також: Кулеба заручився підтримкою Канади у МВФ

Минулого місяця офіційний представник Ірану в Міжнародній організації цивільної авіації погодився передати бортові самописці збитого літака Франції або Україні для аналізу, однак досі цього не зроблено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-