Комітет соцполітики хоче заслухати Шмигаля щодо ринку праці та бюджету

Комітет соцполітики хоче заслухати Шмигаля щодо ринку праці та бюджету

Відео
Укрінформ
Комітет ВР з питань соцполітики та захисту прав ветеранів вирішив провести слухання за участю Прем’єр-міністра, міністрів фінансів, соціальної політики та розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, а також керівників Фонду соцстрахування та Держцентру зайнятості щодо забезпечення виконання зобов’язань, змін на ринку праці та зайнятості населення для забезпечення дохідної частини.

Таке рішення ухвалено на засіданні комітету в режимі відеоконференцзв’язку в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідну пропозицію під час розгляду комітетом питань порядку денного оприлюднила голова фракції «Батьківщина», член комітету Юлія Тимошенко.

«Я пропоную заслухати прем’єр-міністра на комітеті, міністра фінансів і просто послухати, що вони будуть робити. Тому що 122 млрд мінус дохідної частини бюджету... нам не те, що ми не зможемо приймати закони будь-кого з нас, а нам доведеться знову робити секвестр бюджету, і знову бити по соціальних видатках. Тому це шлях в нікуди», - сказала Тимошенко, запропонувавши також заслухати ще й міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Її пропозицію підтримала голова комітету Галина Третьякова.

Читайте також: Великі платники податків у першому кварталі сплатили до бюджету понад 83 мільярди

Народні депутати запропонували також запросити міністра соціальної політики, керівників Фонду соціального страхування України, Пенсійного фонду та Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Всі присутні члени комітету підтримали пропозицію.

«Робимо це у форматі комітетських слухань, термінових. Не знаю, коли вони будуть готові, дамо їм тиждень-два», - додала Третьякова.

Водночас Тимошенко попросила провести слухання не в режимі онлайн.

«Прохання зробити це в очному режимі, не в режимі скайпу. Вдягнемо скафандри і прийдемо на роботу. Подивитися в очі їм хочеться, послухати, поставити їм питання», - додала вона.

Орієнтовну дату проведення слухань на засіданні комітету не зазначили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-