Кабмін створив стабілізаційний фонд для протидії коронавірусу

Кабмін створив стабілізаційний фонд для протидії коронавірусу

Оновлено
Укрінформ
Кабінет Міністрів створив стабілізаційний фонд для фінансування заходів з протидії коронавірусу в Україні.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час відеовключення в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі Україна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми прийняли сьогодні рішення про формування стабілізаційного фонду держави, це те, чого всі чекають - цієї грошової корзини, яка дозволить нам доволі швидко приймати рішення по закупівлі масок, апаратів, обладнання, про виплати коштів медикам", - сказав Прем'єр.

Він додав, що Україна очікує на "літак з великою кількістю тестів, з великою кількістю додаткових засобів індивідуального захисту", -

Шмигаль зауважив, що в Уряді їх розподілять по регіонах та областях, відповідно до аналітики поширення коронавірусу за допомогою програмного забезпечення, яке РНБО надало уряду для отримання актуальної інформації щодо цього захворювання в Україні.

"Орієнтовно з понеділка області і регіони відчують цей розподіл", - додав очільник уряду.

Він запевнив, що Україна співпрацює з Китаєм щодо постачання і закупівель додаткових необхідних засобів та обладнання, препаратів для протидії коронавірусу "але є черга, і ми в цій світовій черзі стоїмо"/

Читайте також: Уряд виділив майже 40 мільйонів на протидію коронавірусу та повернення українців

Як повідомлялося 18 березня, на виконання протокольного рішення уряду, Міністерство фінансів розробляє зміни до державного бюджету для спрямування коштів на протидію коронавірусу з інших непріоритетних державних програм. Зокрема, йшлося про створення стабілізаційного фонду, з якого буде здійснюватися відповідне фінансування.

Як повідомлялося, станом на 22:00 20 березня в Україні підтверджено 40 випадків COVID-19.

Наразі в Україні 3 летальні випадки від COVID-19. Пацієнт, у якого першого було зафіксовано COVID-19, уже одужав.

За даними МОЗ України, у світі станом на ранок 20 березня зареєстровано 244 523 випадки Covid-19, з них 10 030 - летальні, 86 031 особа одужала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-