Разумков запровадив у Раді

Разумков запровадив у Раді "карантинні" заходи

Документ
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав розпорядження "Про додаткові заходи із попередження виникнення гострої респіраторної хвороби".

Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

Так, у розпорядженні Голови ВР вказано про тимчасове, до 3 квітня 2020 року обмеження допуску до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень Верховної Ради усіх осіб, крім народних депутатів України, працівників Апарату ВР, помічників-консультантів народних депутатів, які працюють за строковим трудовим договором на постійній основі.

“На часткове виключення пункту 1 цього розпорядження дозволити присутність у Верховній Раді України за окремою акредитацією журналістів і технічних працівників засобів масової інформації виключно в пресцентрі на третьому поверсі будинку Верховної Ради України по вулиці Грушевського, 5”, - йдеться у розпорядженні.

Головам комітетів, тимчасових спеціальних і слідчих комісії ВР доручено проводити засідання цих органів парламенту виключно в адмінбудівлях Верховної Ради.

Розпорядженням також встановлюється, що посадовці, науковці, експерти, фахівці-практики чи представники громадськості, запрошені на засідання комітетів ВР, тимчасових спеціальних чи слідчих комісій, братимуть участь у таких засіданнях у режимі відеоконференції, без безпосереднього допуску до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень Верховної Ради.

Згідно з розпорядженням, буде продовжено опрацювання письмових чи електронних звернень громадян, однак до 3 квітня 2020 року буде призупинено особистий прийом громадян народними депутатами в адмінбудинках Ради.

Читайте також: Уряд реагуватиме на невиконання постанови про карантин

Крім того, до 3 квітня мають бути скасовані службові відрядження в межах України посадовців Верховної Ради, Апарату ВР, депутатів та їх помічників.

На період встановленого в Україні карантину заплановані міжнародні контакти посадовців Ради та народних депутатів мають здійснюватися за допомогою електронних засобів комунікації.

Читайте також: В Україні порушникам карантину загрожує до трьох років за ґратами

Депутатам також рекомендується обмежити кількість публічних зустрічей з великою кількістю громадян, а у разі необхідності проводити такі зустрічі за умови виконання протиепідемічних заходів, передбачених законодавством.

Як повідомляв Укрінформ, із 12 березня в Україні запроваджується тритижневий карантин у навчальних закладах та низка інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-