У “ДНР”

У “ДНР” "зачищають" українську через плани Росії забрати окуповані території — Клімкін

Укрінформ
Те, що у так званій “ДНР” українська мова більше не матиме статусу державної, свідчить про незмінність намірів Росії забрати окуповані території незалежно від подальшого статусу.

Про це написав ексміністр закордонних справ Павло Клімкін у Facebook.

“Так звана народна рада так званої "ДНР" прийняла рішення про "зачистку" української мови - вона вже не буде державною. Росія готується забрати ці території незалежно від подальшого статусу, і для цього будує російську реальність другого сорту”, - вважає Клімкін.

За його словами, видача жителям окупованих територій російських паспортів, прийняття рішення про начебто межі так званої "ДНР" у межах Донецької області, "зачистка" свідомості - це все є елементами одного плану. А запропоновані Путіним нові правки до Конституції РФ це легітимізують.

“Тому будь-яка домовленість з Росією без наших західних партнерів буде сприяти реалізації російського сценарію. А першим пунктом плану буде примус до прямого діалогу з окупаційними адміністраціями РФ. Будь-які міжсобойчики з Росією завжди погано завершуються”, - застеріг Клімкін.

Читайте також: Від Путіна не варто чекати поступок щодо Донбасу - Клімкін

Водночас він підкреслив: “Якщо ЄС хоче прогресу по Донбасу - хай туди заходить. Це і буде достойне рішення для тих, хто претендує на лідерство на континенті”.

Раніше низка українських ЗМІ з посиланням на сепаратистські ресурси повідомила, що на тимчасово непідконтрольній Києву території Донецької області українську мову позбавлено статусу державної.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-