Підтримка України становить життєво важливий інтерес для США – Гербст

Підтримка України становить життєво важливий інтерес для США – Гербст

Ексклюзив
Укрінформ
Підтримка України з боку США залишається твердою - попри суттєві проблеми, які переживає останнім часом американське суспільство.

Про це у коментарі Укрінформу розповів експосол США в Україні, директор Євразійського центру Атлантичної ради Джон Гербст.

"Американська підтримка України залишається надзвичайно твердою. Ми говоримо про це впродовж останніх шести-восьми місяців, враховуючи те, що тема України була центральною в процесі імпічменту", - зазначив дипломат.

Він висловив свою позицію після дискусії в Атлантичній раді у Вашингтоні, де, зокрема, лунали думки, ніби зараз американське суспільство менше звертає увагу на Україну - через вибори, поширення коронавірусу та внутрішні проблеми США.

Читайте також: Гербст не очікує зменшення допомоги Україні з боку США

У цьому зв'язку Гербст підкреслив, що навіть у розпал міжпартійної боротьби у процесі імпічменту переважна більшість республіканців і демократів у Конгресі висловлювалися одностайно щодо України.

"Тож я думаю, підтримка є непорушною", - вказав експерт.

У відповідь на запитання, в чому полягають головні інтереси Америки, експосол підкреслив: Україна є однією з найважливіших країн у Європі.

"Україна має дуже освічене населення, гарні технологічні спроможності, у тому числі щодо створення зброї. Це та країна, яку ми хочемо бачити на нашому боці", - заявив Гербст.

Читайте також: Спекуляції щодо впливу РФ на формування нового Кабміну недоречні – експерт

За його словами, не менш важливим чинником є те, що "Москва проводить агресивну політику в Європі, Євразії та по всьому світу". І це є викликом для Сполучених Штатів. А головний фронт російської агресії – це Донбас.

"Отже, ми маємо життєво важливий інтерес допомагати Україні захищати суверенітет і територіальну цілісність, а також досягти перемоги в протистоянні кремлівській агресії. Ми справді дуже зацікавлені в цьому", - наголосив колишній посол США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-