Зеленський та Ердоган провели у Києві Стратегічну раду високого рівня

Зеленський та Ердоган провели у Києві Стратегічну раду високого рівня

Укрінформ
Під головуванням президентів України і Туреччини Володимира Зеленського та Реджепа Таїпа Ердогана у Києві відбулося восьме засідання Стратегічної ради високого рівня.

Про це інформує офіційний сайт глави Української держави.

Під час засідання президенти обговорили зміцнення співпраці у різних галузях, зокрема збільшення обсягів торгівлі та підписання Угоди про зону вільної торгівлі, а також взаємодію в енергетичній сфері, реформи в Україні та інвестиції.

"Ми про все говорили: і про дороги, і про житловий фонд, і про підприємства. Маємо детальніше розглянути транспортну інфраструктуру", – заявив Зеленський, коментуючи залучення турецьких інвестицій в українську економіку.

Читайте також: Милованов обговорив з міністром Туреччини потреби підприємців обох країн

Водночас повідомляється, що міністр інфраструктури Владислав Криклій закликав турецьку сторону нарощувати інвестиції в українські проєкти. Він зауважив, що Україна збільшуватиме кількість морських концесійних проєктів і сподівається на участь в них турецьких компаній.

Окрім того, на засіданні наголосили на важливості диверсифікації джерел енергопостачання, зокрема поставок газу через газопровід TANAP та постачання скрапленого газу.

Також Зеленський і Ердоган відзначили зростання торгівлі та інвестицій між Україною й Туреччиною.

Читайте також: Зеленський зустрівся з Ердоганом у Маріїнському палаці

Пресслужба Президента повідомляє, що сторони обговорили ситуацію на Донбасі. "Принципово важливим для нас було заручитися підтримкою Туреччини в питанні збереження суверенітету та територіальної цілісності України", – наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 3 лютого президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган перебуває з візитом в Україні.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-