Уряд схвалив законопроєкт про медіацію

Уряд схвалив законопроєкт про медіацію

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив законопроєкт, який передбачає позасудове вирішення суперечок за допомогою посередника - медіатора.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Telegram.

"Суперечки та конфлікти можна буде вирішити поза судом. Уряд схвалив законопроєкт “Про медіацію” — передбачає позасудове вирішення суперечок через спеціального посередника – медіатора", - зазначив Гончарук.

Він додав, що ухвалення такого законопроєкту значно скоротить час і вартість судових процедур для людей та бізнесу, особливо малого та середнього.

Як повідомляється на Урядовому порталі, законопроєктом визначається сфера застосування медіації, її принципи, вимоги до медіатора, його права, обов’язки та відповідальність, а також проведення медіації права та обов’язки сторін.

Читайте також: Кабмін відкрив гарячу лінію для боротьби з гральним бізнесом

"Можливість вирішувати конфлікт за результатами досягнутих домовленостей – це невеликі фінансові затрати та скорочення строків вирішення. Крім того, прийняття законопроєкту зменшить навантаження на суди та скоротить кількість оскаржуваних судових рішень", - додають в уряді.

Як повідомлялося, у серпні цього року Україна підписала конвенцію ООН про міжнародні угоди про врегулювання спорів за результатами медіації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-