Списки полонених на обмін між Україною і Росією ще узгоджуються - Лутковська

Списки полонених на обмін між Україною і Росією ще узгоджуються - Лутковська

Укрінформ
Україна в рамках майбутнього обміну з Росією до кінця року розраховує забрати чоловіків, які протягом чотирьох років після Іловайська й Дебальцевого перебували в полоні, але остаточні списки ще узгоджуються.

Про це заявила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерія Лутковська за результатами продовження переговорів з усіма сторонами у понеділок, 23 грудня, в режимі скайп-конференції, повідомляється на сторінці Офісу Президента у Facebook.

«Було нарешті досягнуто домовленості щодо проведення взаємного звільнення осіб до закінчення цього року, як, власне, й було домовлено під час паризького саміту в Нормандському форматі. І це величезне щастя, тому що ми зможемо нарешті забрати з незаконного утримання під вартою тих наших хлопців, яких не змогли забрати у грудні 2017 року, тих хлопців, які протягом чотирьох років після Іловайська, Дебальцевого перебували в полоні і які протягом чотирьох років не мали можливості навіть поспілкуватися зі своїми сім’ями», – зазначила Лутковська.

За словами представниці України в гуманітарній підгрупі, наразі остаточно “дошліфовуються” списки.

«Просила б усіх не маніпулювати інформацією, тому що за цією процедурою взаємного звільнення - долі людей», - додала вона.

Читайте також: Мінська група домовилася про обмін утримуваними до кінця року

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня у Парижі відбулася зустріч лідерів країн нормандського формату - України, Росії, Франції та Німеччини. Участь у ній узяли Володимир Зеленський, Володимир Путін, Еммануель Макрон та Ангела Меркель. Вони, зокрема, підтримали обмін утримуваними особами до кінця 2019 року.

У понеділок, 23 грудня, Тристороння контактна група з мирного врегулювання ситуації на Донбасі під час відеоконференції досягла домовленостей про взаємний обмін утримуваними особами до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-