У Раді зареєстрували законопроєкт про особливий статус Донбасу

У Раді зареєстрували законопроєкт про особливий статус Донбасу

Укрінформ
У Верховній Раді 10 грудня зареєстрували законопроєкт №2569 “Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Як зазначається, автори законопроєкту - голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія та його перший заступник Олександр Корнієнко.

Читайте також: Особливий статус Донбасу та амністія: КСУ вирішує, чи відкривати справи

Текст законопроєкту, пояснювальна записка й інші супровідні документи до нього наразі відсутні.

Зважаючи на назву внесеного керівництвом “Слуги народу” законопроєкту, йдеться про продовження вже чинного закону про особливий статус.

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО було ухвалено у вересні 2014 року і він набув чинності 18 жовтня 2014 року терміном на 3 роки. Термін його дії спливає 31 грудня 2019 року.

Як повідомляв Укрінформ, 9 грудня у Парижі відбулася зустріч лідерів країн нормандського формату. У ній узяли участь президенти України Володимир Зеленський, Росії Володимир Путін, Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Під час спілкування з українськими ЗМІ за підсумками нормандської зустрічі Президент України заявив, що вважає оптимальним продовжити ще на рік термін дії закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО, а потім імплементувати в нього «формулу Штайнмаєра».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-