На призначення Ясько головою

На призначення Ясько головою "міжнародного" комітету ВР забракло голосів

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада не призначила Єлизавету Ясько головою парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Ухвалення відповідної постанови №2534 підтримали 186 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Документом пропонувалося внести зміни до пункту 1 постанови ВР від 29 серпня 2019 року "Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання", відповідно до яких відкликати Богдана Яременка з посади голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, згідно з поданою ним заявою, та обрати на цю посаду Єлизавету Ясько.

Однак більшість парламентаріїв не підтримати цього рішення. Передусім представники опозиційних фракцій наполягали на необхідності розглядати питання звільнення Яременка та призначення Ясько.

Як повідомляв Укрінформ, 4 грудня Комітет Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту підтримав проєкт постанови щодо звільнення депутата Богдана Яременка з посади голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва та призначення на неї Яресько, яка очолює постійну делегацію в ПАРЄ.

Читайте також: Зеленський прокоментував "ганебні СМСки" у Раді

Раніше фракція "Слуга народу" на своєму засіданні 2 грудня підтримала її кандидатуру на цю посаду.

Питання про звільнення Яременка з посади голови "міжнародного" комітету було порушено після скандалу, коли один з інтернет-ресурсів оприлюднив фото із сесійної зали парламенту, на якому депутат переписується із користувачами "Сеть знакомств..." та "Loveeto". У листуванні йшлося про надання інтимних послуг за гроші.

Читайте також: Ясько очолюватиме і делегацію у ПАРЄ, і “міжнародний” комітет – Арахамія

Після цього Яременко написав у Facebook, що листування сфабриковане спеціально для журналістів, але згодом видалив цей пост і розмістив вибачення.

1 листопада фракції "Голос", "Батьківщина", "Європейська солідарність" і ОПЗЖ закликали керівництво Ради розглянути доцільність перебування Яременка на посаді голови комітету. Цього ж дня Яременко написав заяву про складення повноважень голови комітету.

За регламентом, у разі відкликання голови комітету нового кандидата на цю посаду пропонує фракція, за чиєю квотою був обраний попередній очільник комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-