Депутат розповів, для чого Разумков зібрав нараду лідерів фракцій

Депутат розповів, для чого Разумков зібрав нараду лідерів фракцій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков і голови депутатських фракцій під час перерви в роботі парламенту, оголошеної на пів години, узгоджують позиції щодо голосування за Виборчий кодекс із пропозиціями Президента.

Про це журналістам у кулуарах парламенту повідомив депутат від фракції «Голос» Ярослав Юрчишин.

«Перерва була оголошена для того, щоб узгодити позиції по Виборчому кодексу», - сказав депутат.

Він акцентував на кількох суперечливих моментах, висловлених Президентом у його пропозиціях, з якими не повністю згодні зокрема представники «Голосу».

«По-перше, це процедура прийняття: ми зараз на етапі подолання президентського вето. Президент, коли накладав вето, давав певний перелік зауважень, які він вважає треба виправити в цьому кодексі. Комітет вийшов за ці межі цих пропозицій, тобто, він поміняв ще багато чого, що Президент не зазначав. Але проблема в тому, що це незаконно. І це може бути оскаржено в Конституційному суді. І на основі цього Виборчий кодекс може бути визнано неконституційним», - пояснив Юрчишин.

Читайте також: Разумков зібрав голів фракцій на нараду

За його словами, доцільніше було б прийняти рекомендації Президента, після цього внести у Виборчий кодекс інші поправки, бо це «захищає закон з точки зору конституційності».

Як повідомляв Укрінформ, раніше Верховна Рада відклала розгляд пропозицій Президента України Володимира Зеленського до Виборчого кодексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-