Уряд ухвалив на засіданні 16 євроінтеграційних рішень

Уряд ухвалив на засіданні 16 євроінтеграційних рішень

Укрінформ
На засіданні уряду 20 листопада було ухвалено 16 рішень, спрямованих на європейську інтеграцію України.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба на брифінгу за результатами засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як ви знаєте, (у Програмі діяльності Кабінету міністрів України) є ціль 17.1 - досягнути відповідності економічним критеріям членства в Європейському Союзі. За останні майже три місяці діяльності уряду було ухвалено низку рішень, які сприяють досягненню цієї цілі. Сьогодні ми ухвалили 16 рішень, спрямованих на європейську інтеграцію", - сказав Кулеба.

Він, зокрема, поінформував, що Кабінет міністрів передає на розгляд Верховної Ради проєкт закону про приєднання до Угоди про мультимодальні перевезення.

"Це вигідно українському бізнесу, сприяє розвитку транзитного потенціалу України і торгівлі між Україною і ЄС", - акцентував віцепрем'єр.

Читайте також: Гончарук очікує на прогрес у перемовинах із МВФ до кінця року

Окрім того, уряд сьогодні уповноважив міністра економіки підписати 4 додаткові угоди з ЄС про продовження вже чинних програм підтримки Євросоюзом, у тому числі фінансової, реформ у сфері юстиції, управління міграційними процесами, децентралізації і реформи державного управління, повідомив Кулеба.

Кабмін на сьогоднішньому засіданні також ухвалив план заходів щодо реалізації стратегії інтегрованого управління кордонами, яка передбачає спрощення перетину кордону людьми і товарами, та рішення у сфері енергоефективності.

"Ухвалені сьогодні рішення - це пришвидшення і поглиблення європейської інтеграції України", - резюмував віцепрем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-