Гончарук очікує на прогрес у перемовинах із МВФ до кінця року

Гончарук очікує на прогрес у перемовинах із МВФ до кінця року

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук очікує на прогрес у перемовинах з Міжнародним валютним фондом (МВФ) у цьому році.

Про це він сказав під час брифінгу після засідання уряду, відповідаючи на запитання, чи очікує він остаточних домовленостей про нову програму співпраці з МВФ за результатами візиту місії фонду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що ми дуже наблизились до досягнення домовленості з нашими колегами, на робочому рівні звичайно... Я оптимістично налаштований щодо термінів і думаю, що прогрес буде точно вже цього року", - сказав Гончарук.

Читайте також: Посли G7 висловили підтримку нової програми співпраці України з МВФ

Він також вважає, що робота з МВФ має величезний прогрес за останні два місяці: "Ми набагато краще розуміємо один одного, я очікую, що ця робота дасть результати найближчим часом".

Гончарук також зауважив, що в практиці досягнення домовленості з Міжнародним валютним фондом є безпрецедентним, коли така домовленість досягається протягом двох місяців, і це нормально, коли перемовини тривають пів року-рік.

Читайте також: Україна має закінчити співпрацю з МВФ у 2023 році — Маркарова

Як повідомляв Укрінформ, місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Роном ван Роденом 14 листопада розпочала свою роботу в Києві. Місія МВФ продовжує обговорення з представниками української влади нової програми, що підтримуватиметься Міжнародним валютним фондом.

У Нацбанку вважають, що Україні слід укласти нову довгострокову програму співпраці з Міжнародним валютним фондом на загальну суму 5-10 млрд дол. Перший транш нової програми МВФ, за прогнозами НБУ, може надійти до кінця 2019 року. Національний банк очікує, що він становитиме близько 2 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-