Зустріч Зеленського з Ердоганом може відбутися найближчим часом — МЗС

Зустріч Зеленського з Ердоганом може відбутися найближчим часом — МЗС

Ексклюзив
Укрінформ
Зустріч Президентів України і Туреччини Володимира Зеленського та Реджеп Таїпа Ердогана в рамках чергового засідання Стратегічної ради високого рівня може відбутися найближчим часом.

Про це, відповідаючи на питання Укрінформу про перспективи проведення в Києві чергового засідання Стратегічної ради за участю двох лідерів України і Туреччини, повідомив політичний директор МЗС України Олексій Макеєв.

"Працюємо на тим, щоб чергове засідання Стратегічної ради високого рівня відбулося до кінця року, як домовлялися в ході останньої зустрічі наші Президенти. Ми говорили (під час візиту Макеєва до Анкари – ред.) про контакти між лідерами наших країн, і я привіз із Києва меседж про те, що ми чекаємо Президента Ердогана в Україні", - сказав він.

Читайте також: Україна і Туреччина у січні проведуть наступний раунд переговорів про ЗВТ

За словами Макеєва, для проведення засідання ради за головування лідерів двох країн складаються всі передумови.

"Маємо провести засідання Стратегічної ради високого рівня - у нас складаються для цього абсолютно всі передумови. Коли два лідери зустрічаються, це дає на найближчий період дуже сильний поштовх для роботи державного механізму. А державний механізм до цього готовий", - додав дипломат.

Читайте також: Зеленський обговорив з Ердоганом угоду про вільну торгівлю

Як повідомлялося, 5 листопада в Анкарі відбулися українсько-турецькі консультації, в ході яких обговорювалися питання двосторонньої співпраці, світового та регіонального порядку денного, зокрема загрози регіональній безпеці з боку РФ. Крім того, 6 листопада Президенти України та Туреччини провели телефонну розмову, в ході якої, зокрема, йшлося про підготовку до чергового засідання Стратегічної ради високого рівня, підготовку до укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-