Київ направив Москві ноту протесту через

Київ направив Москві ноту протесту через "контрабандний конвой" на Донбасі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України направило Російській Федерації ноту протесту у зв'язку з черговим конвоєм, який перетнув кордон у напрямку Донбасу.

Про це речниця МЗС Катерина Зеленко написала у Тwitter.

"Росія не зупиняється і далі порушує міжнародне право. Черговий контрабандний конвой перетнув український кордон у напрямку Донбасу. Направили РФ ноту протесту, закликаємо міжнародну спільноту відреагувати належним чином", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня на непідконтрольну уряду України територію Донбасу зайшов 86-й російський конвой у складі 16 вантажівок.

Як відомо, Росія з серпня з 2014 року незаконно відправляє на Донбас колони вантажівок, які називає "гуманітарним конвоєм".

Читайте також: На Донбас з Росії зайшла колона автомобілів без номерів - ОБСЄ

Офіційний Київ заявляє, що російський "гумконвой" потрапляє на територію України з порушенням усіх процедур, оскільки його не перевіряють належним чином ні українські прикордонники і митники, ні представники Міжнародного комітету Червоного Хреста. МЗС неодноразово вимагало від Росії припинити порушення суверенітету України під приводом так званої "гуманітарної допомоги".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-