Пристайко розповів, яких кроків Україна очікує від Росії на Донбасі

Пристайко розповів, яких кроків Україна очікує від Росії на Донбасі

Укрінформ
Росія вже зараз здатна зробити конкретні кроки для врегулювання збройного конфлікту на Донбасі , зокрема забрати звідти своїй військових і озброєння і припинити фінансування ОРДЛО.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю Укрінформу,

«Насправді одного рішення Путіна достатньо, щоб Росія почала рухатися в тому напрямку, якого хочуть всі, в першу чергу Україна.

Тобто є абсолютно конкретні кроки, які можна було б починати робити прямо зараз. Наприклад, забрати з окупованого Донбасу російське армійське керівництво і найманців, які там перебувають, припинити фінансування, яким Росія підгодовує ці території, адже вони очевидно не є самодостатніми, дати команду вивести з території України важке озброєння і не видавати більше російських паспортів», - сказав Пристайко.

Він зауважив, що Росія завезла на окупований Донбас силу-силенну техніки і снарядів, яких їм вистачить на наступні сто років.

«Вони можуть просто бомбардувати наших військових безкінечно довго. Саме тому ми хочемо не сидіти й просто чекати шостий, сьомий, восьмий рік, а використати санкційний тиск Європи як шанс змусити Росію до поступок», - акцентував глава МЗС.

Читайте також: Визначена дата "нормандського саміту" змусить сторони працювати на результат - Пристайко

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко 4 жовтня заявив, що для прогресу в завершенні військових дій на сході України слід домогтися домовленостей, які буде виконувати РФ, і що ми чекаємо від Росії кроків назустріч щодо відновлення суверенітету над окупованим Донбасом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-