Визначена дата

Визначена дата "нормандського саміту" змусить сторони працювати на результат - Пристайко

Укрінформ
Україна наполягає на проведенні саміту "нормандської четвірки", бо саме лідери цих країн можуть стати драйверами врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко в інтерв'ю Укрінформу.

«Від останньої зустрічі лідерів "нормандської четвірки" минуло три роки. Не проводити саміту – означає не використати до кінця всі можливості (врегулювання збройного конфлікту на Донбасі –ред.), адже, на жаль чи на щастя, саме лідери країн часто є драйверами можливих змін», - сказав Пристайко.

Він додав, що умови переговорів уже на столі – далі все залежить від майстерності переговорних команд.

Глава МЗС погодився з тим, що зацікавленість української сторони у «нормандській» зустрічі підвищує її «ціну» для нас і дає Росії можливість продовжувати свою гру. Водночас, на його думку, призначення конкретної дати саміту може спрацювати і в “плюс”, бо є шанс досягти під цю дату конкретних домовленостей.

Читайте також: Засідання глав МЗС Євросоюзу: Франція хоче обговорити “нормандський формат” і підтримку України

«Тобто, з одного боку, наша зацікавленість у зустрічі грає не на нашу користь, а з другого, визначена дата змушує всі сторони активізуватися для досягнення результату», - підсумував Пристайко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з журналістами на фудмаркеті 10 жовтня висловив сподівання, що вже наступного тижня стане відомою дата зустрічі лідерів країн нормандського формату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-