Могеріні: Ми наголошуємо, що Крим і Донбас - це Україна

Могеріні: Ми наголошуємо, що Крим і Донбас - це Україна

Укрінформ
Зустрічі в рамках ТКГ у Мінську та погодження "формули Штайнмаєра" відкривають можливість активнішого пошуку шляхів мирного врегулювання на Донбасі - але тільки за умов дотримання територіальної цілісності України.

На цьому під час слухань у Європарламенті щодо політичної ситуації в Україні наголосила Високий представник ЄС Федеріка Могеріні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нещодавні рішення в рамках Тристоронньої групи та погоджена "формула Штайнмаєра" дають надію на активізацію мирного процесу. Ми маємо пам’ятати що Мінські угоди залишаються на сьогодні єдиною платформою для такого рішення. Разом із цим Україна продовжує страждати від зовнішнього втручання. Ми наголошуємо на тому, що Крим – це Україна, Донбас – це Україна, і Євросоюз буде твердо дотримуватися цієї позиції та відстоювати її", - підкреслила Могеріні.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: "формула Штайнмаєра" не змінює логіку Мінських угод - спочатку безпека

Вона привітала обмін ув’язненими між Україною та Росією. За словами дипломата, Євросоюз продовжуватиме вітати всі зусилля, які можуть призвести до врегулювання, але завжди буде підтримувати Україну в її зусиллях до повного відновлення територіальної цілісності.

Федеріка Могеріні повторила заклик до РФ звільнити всіх незаконно ув’язнених українців та забезпечити безперешкодне судноплавство Керченською протокою.

Читайте також: Лише один аспект Мінських угод: Берлін роз’яснив "формулу Штайнмаєра"

"Ми віримо в народ України, у її людський потенціал, і будемо продовжувати інвестувати зусилля у її підтримку", - додала Високий представник ЄС.

Могеріні також наголосила, що обговорення українського питання буде продовжено на засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС 14 жовтня у Люксембурзі, до участі в якому запрошено очільника МЗС України Вадима Пристайка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-