Венеціанська комісія візьметься за судову реформу в Україні

Венеціанська комісія візьметься за судову реформу в Україні

Укрінформ
Венеціанська комісія отримала запит щодо оцінки запропонованих в Україні законодавчих змін у сфері судочинства.
Відповідний запит направив минулого тижня моніторинговий комітет Парламентської асамблеї Ради Європи, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Моніторинговий комітет ПАРЄ спрямував запит щодо позиції Венеціанської комісії відносно нещодавніх пропозицій до правових засад керівної діяльності в Україні Верховного Суду та органів судового самоврядування», - заявили у Венеціанській комісії.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич у листі до міністра закордонних справ України Вадима Пристайка висловила занепокоєння щодо законодавчих пропозицій з проведення судової реформи в Україні, які можуть обмежити незалежність судочинства. Йдеться про проєкт закону №1008 ««Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування», ухвалений Верховною Радою у першому читанні.

Читайте також: В ЄС розділили занепокоєння Ради Європи щодо судової реформи в Україні

Генсек РЄ відзначає, що законопроєкт запроваджує широкомасштабні зміни, які «можуть призвести до значних наслідків для незалежності судової системи, в особливості, щодо статусу, кваліфікаційних вимог до суддів та пов'язаних з цим процедур».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-