Пристайка та Хомчака кличуть на вечірнє засідання Ради

Пристайка та Хомчака кличуть на вечірнє засідання Ради

Укрінформ
Фракції "Голос" і "Європейська солідарність" вимагають, щоб міністр закордонних справ Вадим Пристайко та начальник Генерального штабу Руслан Хомчак прийшли на вечірнє засідання Верховної Ради в середу.

Про це сказав під час виступу з трибуни парламенту голова фракції "Голос" Сергій Рахманін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Позиція двох фракцій - "Європейської солідарності" і фракції "Голос", бо ми не встигли ще погодити цю позицію з фракцією "Батьківщина" - ми вимагаємо сьогодні на 16 годину прийти до Верховної Ради міністра закордонних справ Пристайка і керівника Генерального штабу Хомчака з тим, щоб озвучити позицію відповідних органів влади щодо конкретних дій, які відбуваються на сході України", - заявив Рахманін.

Читайте також: Президент ще раз нагадав про “червоні лінії” для досягнення миру на Донбасі — Яременко

Також, як зазначив Рахманін, фракції "Голос", "Європейська солідарність" і "Батьківщина" погодили спільну позицію і пропонують Президенту безпосередньо донести до депутатського корпусу і до громадськості свою позицію щодо подальшої деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков зауважив, що передасть пропозиції представникам органів центральної влади узгодити свої плани і прийти прозвітувати до парламенту.

"Я думаю, що у всіх є робочі плани - як у Верховної Ради, так і в міністерств. Ми передамо цю пропозицію і будемо, виходячи з можливостей як Верховної Ради, так і в міністрів та представників центральних органів влади узгодити свої плани і, можливо, прийти і прозвітувати", - сказав спікер.

Читайте також: "Формула Штайнмаєра": опублікували лист на ім'я Сайдіка, підписаний Кучмою

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Водночас ряд українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання цієї "формули Штайнмаєра". Вони вважають, що спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і контроль над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-