Особливий статус Донбасу: Зеленський заявляє, що капітуляції немає і ніколи не буде

Особливий статус Донбасу: Зеленський заявляє, що капітуляції немає і ніколи не буде

Укрінформ
Верховна Рада розробить новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.
Про це заявив Президент Володимир Зеленський на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Закон про особливий статус Донбасу, ви знаєте, що він є і діє до 31 грудня 2019 року. Буде новий закон", - сказав глава держави.

За його словами, новий законопроєкт розроблятиметься парламентом "у тісній співпраці та публічному обговоренні" з суспільством.

"У тому новому законі не буде перейдено жодної "червоної лінії". Саме тому немає і не буде ніколи ніякої капітуляції", - запевнив Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Ми погоджуємо текст "формули Штайнмаєра"

Як повідомляв укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що "формула Штайнмаєра" щодо дії закону про особливий статус Донбасу та розведення військ на трьох ділянках і всі пункти Мінських угод будуть розглядатися на саміті "нормандської четвірки".

Українські волонтери, учасники бойових дій на Донбасі, активісти, громадські та політичні діячі виступили з різкою критикою можливості прийняття цієї "формули", оскільки вона має ознаки капітуляції України. 17 вересня вони підписали звернення до Президента Зеленського та окреслили "червоні лінії" внутрішньої та зовнішньої політики, які не слід перетинати владі.

4 жовтня 2018 року Президент Петро Порошенко підписав закон про продовження дії особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей до 31 грудня 2019 року.

Метою цього законопроекту, серед іншого, було визначення необхідності збереження міжнародного санкційного режиму, запровадженого для відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, а також створення необхідних умов для розгортання в окремих районах Донецької та Луганської областей України миротворчої операції ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-