Порошенко підписав закон про особливий статус Донбасу

Порошенко підписав закон про особливий статус Донбасу

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон про продовження дії особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей до 31 грудня 2019 року.

Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Як зазначається у графі про дату та стан проходження відповідного закону, документ 4 жовтня "повернуто з підписом від Президента".

Як повідомлялося, Верховна Рада 4 жовтня ухвалила закон, яким дія особливого порядку місцевого самоврядування на Донбасі продовжується до 31 грудня 2019 року включно. За відповідне рішення проголосували 245 народних депутатів.

Президент Петро Порошенко зареєстрував у парламенті як невідкладний законопроект №9153.

Метою цього законопроекту, серед іншого, було визначення необхідності збереження міжнародного санкційного режиму, запровадженого для відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, а також створення необхідних умов для розгортання в окремих районах Донецької та Луганської областей України миротворчої операції ООН.

Читайте також: Особливий статус Донбасу потрібен для збереження санкцій і місії ООН — Порошенко

Згідно з діючим законодавством, такий особливий порядок місцевого самоврядування діє на строк, що закінчується через один рік з дня набрання чинності законом "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Тобто, дія особливого порядку самоврядування має завершитись 10 жовтня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-