У Франції зазначають, що Москва має виконувати зобов'язання у Раді Європи

У Франції зазначають, що Москва має виконувати зобов'язання у Раді Європи

Укрінформ
Франція вітає звільнення Росією українських політичних в'язнів та військовополонених та запевняє у підтримці територіальної цілісності України.

Про це заявила державний секретар з європейських справ Міністерства Європи і закордонних справ Франції Амелі Моншален у своєму зверненні до ПАРЄ у понеділок у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

"Я вітаю обмін ув'язненими, що стався між Україною і Росією, зокрема, звільнення українських військових моряків та Олега Сенцова. Це вселяє надію на встановлення довіри та сприятиме суттєвому діалогу задля політичного урегулювання конфлікту в Україні", - заявила держсекретар французького МЗС.

Вона наголосила, що Франція повною мірою підтримує суверенітет і територіальну цілісність України у межах територіально визнаних кордонів.

Водночас Моншален відзначила, що Росія повинна у повному обсязі виконувати свої статутні зобов'язання у Раді Європи.

Читайте також: Президент ПАРЄ розчарована відсутністю української делегації на осінній сесії

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня – 4 жовтня у Страсбурзі проходить осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Новоутворена у Верховній Раді України постійна делегація в ПАРЄ не подала заявки на затвердження своїх повноважень, а відтак не бере участі в осінній сесії у відповідь на безумовне повернення російської делегації до Асамблеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-