Президент ПАРЄ розчарована відсутністю української делегації на осінній сесії

Президент ПАРЄ розчарована відсутністю української делегації на осінній сесії

Укрінформ
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Моріс Паск'є висловила жаль з приводу неподання повноважень для роботи на осінній сесії постійної делегації Верховної Ради України.

Про це вона заявила у своєму виступі 30 вересня на відкритті осінньої сесії ПАРЄ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Діалог і співробітництво з українською делегацією є особливо важливим для мене і для усіх нас. Адже Україна є країною-членом нашої організації. Україна може розраховувати на нашу повну підтримку. У цьому зв'язку я розчарована, що український парламент не подав повноваження своєї нової делегації до відкриття цієї сесії», - заявила президент ПАРЄ.

Паск'є висловила сподівання, що Україна подасть повноваження своєї нової делегації якнайскоріше.

Водночас, вона додала, що Асамблея повинна продовжувати роботу спільно з російськими колегами на засадах відкритого і чесного діалогу.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня – 4 жовтня у Страсбурзі проходить осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Читайте також: Демарш у ПАРЄ: до бойкоту офіційних заходів приєдналися країни Балтії та Грузія

Новоутворена у Верховній Раді України 9-го скликання постійна делегація в ПАРЄ не подаватиме заявки на затвердження своїх повноважень, а відтак, не братиме участь в осінній сесії через безумовне повернення російської делегації до Асамблеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-