Делегація ВР в Атлантичній раді США розповіла про антикорупційні ініціативи

Делегація ВР в Атлантичній раді США розповіла про антикорупційні ініціативи

Фото
Укрінформ
Делегація Верховної Ради здійснила робочий візит до Вашингтона на запрошення Атлантичної ради США.

“Делегація Верховної Ради України у складі народних депутатів, членів Комітету з питань антикорупційної політики - Олени Мошенець, Олександра Ткаченка, Романа Іванісова, Івана Шинкаренка та Валерія Стернійчука – здійснила робочий візит до Вашингтона (Сполучені Штати Америки). Візит відбувся на запрошення Атлантичної ради США з метою ознайомлення американської сторони з пріоритетами новообраного українського парламенту та поточними національними антикорупційними ініціативами”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час зустрічей з конгресменами, сенаторами, представниками Держдепартаменту, експертами та бізнесменами українські політики інформували про першочергові кроки, які планує здійснити українська влада з метою посилення боротьби з корупцією.

Народні депутати також зустрілися з сенатором-демократом Крісом Мерфі, головою європейського комітету в Сенаті США. На завершення зустрічі, у ході якої йшлося про антикорупційну діяльність, Мерфі наголосив, що Україна - незалежна демократична країна, яка повинна діяти лише в інтересах власного народу.

"Питання боротьби з корупцією обговорювалися також під час зустрічі з представником Республіканської партії Браяном Фітцпатріком. Конгресмен запевнив українських парламентаріїв, що з боку республіканців до України і нової влади є довіра і бажання допомагати”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: США прагнуть допомогти Україні подолати корупцію – Помпео

Представники Держдепартаменту США Бредлі Фреден та Алезія Сурін наголосили під час зустрічі з делегацією Верховної Ради, що Сполучені Штати зацікавлені в захисті українських кордонів за допомогою високотехнологічних військових засобів і в наданні Україні безпекової допомоги.

«А це надзвичайно важливо на тлі агресії з боку РФ. Для нашої команди головне – це боротьба з корупцією та врегулювання ситуації на сході країни. Я впевнений, що ми зможемо зрушити вирішення цих питань з мертвої точки», - наголосив за результатами зустрічей народний депутат Роман Іванісов.

Фото: iportal.rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-