США прагнуть допомогти Україні подолати корупцію – Помпео

США прагнуть допомогти Україні подолати корупцію – Помпео

Укрінформ
Державний секретар США Майкл Помпео заявив, що у двосторонніх відносинах з Україною Сполучені Штати прагнуть зміцнити взаємодію, у тому числі, щоби допомогти президенту Зеленському викорінити корупцію у країні.

З такою заявою він виступи у четвер під час пресбрифінгу в Нью-Йорку, де бере участь у заходах 74-ї Генеральної асамблеї ООН, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми прагнемо скористатися можливостями для поліпшення відносин між Сполученими Штатами та Україною, наростити можливості, зміцнити нашу взаємодію, аби допомогти подолати корупцію в Україні", - наголосив глава Державного департаменту США.

Читайте також: Американські демократи просять розслідувати затримку військової допомоги Україні

Він підкреслив, що президент Володимир Зеленський приділяє велику увагу антикорупційній боротьбі.

"Сподіваємось, ми можемо допомогти йому досягти цього. Це було б гарно для України, для Європи", - зауважив Помпео, додавши, що США також підтримують Україну в її протистоянні російській агресії.

"Державний департамент докладає всіх зусиль для того, щоби домогтися досягнення цієї мети", - підкреслив державний секретар США.

Читайте також: Трамп заявив, що Україна дала згоду на оприлюднення розмови із Зеленським

Нагадаємо: цього тижня в Нью-Йорку проходять зустрічі на високому рівні на 74-й сесії Генасамблеї ООН. Участь у них бере і президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-