Американські демократи просять розслідувати затримку військової допомоги Україні

Американські демократи просять розслідувати затримку військової допомоги Україні

Укрінформ
Група сенаторів із Демократичної партії США звернулася до Пентагона з проханням провести розслідування затримки надання американської військової допомоги Україні.

Про це у Twitter написав сенатор-демократ Дік Дурбін.

«Я закликаю Міністерство оборони США провести розслідування з приводу припинення надання Україні військової допомоги, асигнованої конгресом, нібито за вказівкою Білого дому. Цей процес сповільнився протягом літа, і до середини серпня сенатську комісію повідомили, що кошти не надійшли з невизначених причин», - зазначив сенатор.

До свого звернення Дурбін додав копію листа, з якого випливає, що в лютому Пентагон повідомив комісію конгресу з питань оборони, що має намір направити Україні 125 млн доларів. У травні Міноборони повідомило, що планує перевести ще стільки ж для військової допомоги Україні.

Читайте також: Трамп запевнив Зеленського, що військова підтримка України продовжиться

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників американського Конгресу у четвер, 19 вересня, ухвалила закон, який забезпечує виплату $250 млн оборонної допомоги Україні після завершення поточного фінансового року в США.

Раніше адміністрація Дональда Трампа розблокувала кошти з програм зміцнення оборони та безпеки України, фінансування яких було затверджено в бюджетах Держдепартаменту і Пентагону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-