Посольство України підтвердило, що США розблокували понад $390 мільйонів допомоги

Посольство України підтвердило, що США розблокували понад $390 мільйонів допомоги

Укрінформ
Адміністрація Дональда Трампа розблокувала кошти з програм зміцнення оборони та безпеки України, фінансування яких було затверджено раніше в бюджетах Держдепартаменту США і Пентагону.

Про це повідомляє посольство України в США у Facebook.

"Вітаємо підтримку Адміністрацією США та Конгресом рішення щодо розблокування безпекової допомоги Україні", - зазначили на сторінці посольства.

Зокрема, йдеться про $250 млн з бюджету Пентагону в рамках програми "Ініціатива безпекової допомоги Україні", $115 млн за програмою Держдепартаменту "Міжнародне військове фінансування" з бюджету 2019 року, а також $26,5 млн за цією ж програмою з бюджету 2018 року. Загалом це $391,5 млн, підсумували в дипломатичному представництві.

Ці кошти призначені для закупівлі озброєння та військової техніки, надання послуг, які сприятимуть посиленню можливостей Збройних Сил України.

Читайте також: Трамп свої указом істотно посилив боротьбу з тероризмом

Така підтримка Сполученими Штатами народу України в боротьбі з російською агресією "є свідченням стратегічного партнерства між нашими країнами та вагомим внеском у зміцнення європейської та євроатлантичної безпеки", підкреслили в посольстві України.

Як повідомляв Укрінформ, Держдеп США ухвалив рішення про виділення Україні $141,5 млн в межах програми посилення безпеки й оборони й зокрема, закупівлі стрілецької зброї. 

Як уточнив з цього приводу помічник держсекретаря з питань політико-військових справ Кларк Купер, Конгрес був оповіщений в середу про це фінансування. Вказана сума може почати використовуватися через 15 днів після повідомлення, якщо не буде заперечень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-