У ЄС відповіли на закиди щодо слабкої допомоги Україні: Підтримка безпрецедентна

У ЄС відповіли на закиди щодо слабкої допомоги Україні: Підтримка безпрецедентна

Укрінформ
Офіційний Брюссель назвав безпрецедентною підтримку України Євросоюзом.

Позицію ЄС висловила речниця Верховного представника ЄС із закордонних справ, віцепрезидента Єврокомісії Федеріки Моґеріні Майя Косьянчич, передає "Радіо Свобода".

"За ці п’ять років ми зібрали для України найбільший пакет підтримки в історії Європейського союзу. Будучи переконаним прихильником України і її демократичного шляху, і визнаючи безпрецедентні проблеми, з якими стикається Україна, і безпрецедентні зусилля з проведення реформ після Революції 2014 року, Європейський союз разом з європейськими фінансовими інститутами мобілізував понад 15 мільярдів євро грантів і позик для підтримки процесу реформ", – йдеться у заяві.

Читайте також: Санкції ЄС проти Януковича діятимуть до березня 2020 року – посол Точицький

У ЄС наголошують, що вказана сума у понад 15 млрд євро не враховує наданих Україні "численних внесків" від окремих країн-членів ЄС.

"Послідовним меседжем було — чим більше реформ в Україні, тим більше підтримки ЄС. І за останні 5 років в результаті цієї амбітної програми реформ, рішуче підтримуваної та супроводжуваної Євросоюзом, Україна досягла більшого, ніж упродовж двох десятиліть до того", - заявили в ЄС.

Читайте також: Трамп запевнив Зеленського, що військова підтримка України продовжиться

Нагадаємо: президенти України та США Володимир Зеленський та Дональд Трамп в оприлюдненій Білим домом у середу стенограмі розмови за 25 липня висловили думки про те, що країни Європи роблять недостатньо кроків для допомоги Україні у порівнянні зі Сполученими Штатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-