Санкції ЄС проти Януковича діятимуть до березня 2020 року – посол Точицький

Санкції ЄС проти Януковича діятимуть до березня 2020 року – посол Точицький

Укрінформ
Рішення Суду ЄС про скасування запобіжних заходів проти експрезидента-втікача Віктора Януковича, швидше за все, стосується індивідуальних санкцій, що були запроваджені Євросоюзом проти колишніх урядовців України з 5 березня 2018 року до березня 2019 року.

Такі індивідуальні санкції ЄС були продовжені у березні 2019 року і залишаться чинними рік, до березня 2020 року. Таку думку у вівторок під час спілкування з пресою в Європейському парламенті висловив посол України в Королівстві Бельгія Микола Точицький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Більш точно можна буде говорити, коли ми отримаємо цей документ щодо рішення суду, яке поки що ніхто не бачив. Ви знаєте, що запобіжні заходи, в тому числі в тому, що стосується індивідуальних санкцій по відношенню до колишніх урядовців України, щороку подовжуються. Те, що зараз коментується у пресі, – йдеться про скасування санкцій, які були запроваджені 5 березня 2018 року і продовжувалися до березня 2019 року. Звісно, що певні кластери закриті, якщо вони вже були закриті у судах. Що стосується конкретно цієї особи, наскільки мені відомо, але я ще перевірю, коли це все буде опубліковано, санкції були продовжені до березня 2020 року», - зауважив український дипломат.

Читайте також: Санкції проти Януковича залишаються чинними – речник cуду ЄС

Наразі інформація щодо рішення суду ЄС про скасування санкцій проти Януковича не з’являлася на офіційному сайті цієї установи.

Попереднє подібне рішення Європейського суду було пов’язано з тим, що суд не знайшов достатніми аргументи, що були приведені українською стороною стосовно надання колишнім урядовцям, яких звинуватили в злочинах проти України, достатнього права на захист.

Як повідомляв Укрінформ, раніше сьогодні Юрій Кірасир, речник сина Януковича Олександра, посилаючись на рішення Європейського суду від 24 вересня 2019 року, повідомив, що цей суд скасував санкції щодо колишнього президента-втікача Віктора Януковича.

Водночас у пресслужбі Суду ЄС Укрінформу повідомили, щоперсональні обмежувальні заходи, запроваджені Євросоюзом проти Януковича та його сина Олександра, залишаються чинними.

4 березня 2019 року Рада ЄС продовжила до 6 березня 2020 року санкції проти Януковича та ще 11 колишніх високопосадовців. Обмежувальні заходи введені за протиправне заволодіння державними активами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-