У Януковича заявляють про скасування євросанкцій проти нього

У Януковича заявляють про скасування євросанкцій проти нього

Оновлено
Укрінформ
Європейський суд скасував санкції щодо президента-втікача Віктора Януковича.

Про це повідомив у Facebook Юрій Кірасир, речник сина Януковича Олександра, посилаючись на рішення Європейського суду від 24 вересня 2019 року.

"Рішення Європейського суду від 24.09.2019 р. про скасування санкцій щодо експрезидента України В.Ф. Януковича за 2018-2019 рр. є підтвердженням незаконності та безпідставності їх введення органами ЄС і вагомим приводом для їх якнайшвидшого повного скасування і реабілітації В.Ф. Януковича як незаслужено постраждалого від політичних переслідувань як в Україні, так і в Європейському Союзі", - написав Кірасир.

Він звинуватив попередню владу України в тому, що вона нібито фальсифікувала матеріали про причетність Януковича до різних злочинів. Але, за його словами, "всі країни Європейського Союзу і Швейцарія офіційно підтвердили відсутність на їхній території банківських рахунків або будь-яких інших активів, що належать Віктору Януковичу".

За його словами, Генеральна прокуратура України офіційно підтвердила, що Янукович не є обвинуваченим у скоєнні якогось економічного або корупційного злочину.

Кірасир також стверджує, що адвокати Януковича будуть домагатися притягнення до кримінальної відповідальності всіх, "хто був причетний до організації його політичного переслідування і фальсифікації справ щодо нього".

Читайте також: Суд розглядає апеляції на вирок Януковичу: продовження 18 жовтня

Як повідомлялося, санкції щодо Віктора Януковича і ще 22 осіб, підозрюваних у розтраті державних коштів, були введені в березні 2014 року. Навесні 2017-го в ЄС продовжили ці санкції. Ці самі дії в Євросоюзі повторили 6 березня 2019 року. Обмеження мали тривати до 6 березня 2020 року. В останньому списку було 13 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-