Санкції проти Януковича залишаються чинними – речник cуду ЄС

Санкції проти Януковича залишаються чинними – речник cуду ЄС

Оновлено
Укрінформ
Персональні обмежувальні заходи, запроваджені Євросоюзом проти експрезидента України-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра, залишаються чинними.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі Суду ЄС.

"Я підтверджую, що рішення Ради ЄС від 2019 року про запровадження санкцій проти Віктора Януковича та його сина Олександра Януковича є чинним", - заявив представник пресслужби Суду ЄС.

Водночас співрозмовник агентства підтвердив, що суд 24 вересня постановив скасувати рішення Ради ЄС від 2018 року про запровадження обмежувальних заходів проти Януковичів.

Однак, як наголосив представник суду, чинні санкції на період 2019-2020 років діють. Натомість він повідомив, що ці рішення Ради ЄС від 2019 року відносно Віктора Януковича та Олександра Януковича нині перебувають у процесі оскарження.

Читайте також: Суд розглядає апеляції на вирок Януковичу: продовження 18 жовтня

Як повідомляв Укрінформ, раніше сьогодні Юрій Кірасир, речник сина Януковича Олександра, посилаючись на рішення Європейського суду від 24 вересня 2019 року, повідомив, що цей суд скасував санкції щодо колишнього президента-втікача України Віктора Януковича.

4 березня 2019 року Рада ЄС продовжила до 6 березня 2020 року санкції проти Януковича та ще 11 колишніх високопосадовців. Обмежувальні заходи уведені за протиправне заволодіння державними активами.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-