Зеленський в ООН: Сталому розвитку України перешкоджає агресія Росії

Зеленський в ООН: Сталому розвитку України перешкоджає агресія Росії

Укрінформ
На шляху України відповідно до програми Цілей сталого розвитку є два бар’єри: спротив реформам та агресія РФ. 

Про це Президент України заявив у виступі на cаміті Цілей сталого розвитку ООН, передає власний кореспондент Укрінформу. 

“Україна обрала вірний шлях до розвитку, а тепер настав час рухатися ним швидше та, головне, впевненіше. На цьому шляху сьогодні існують два бар’єри. Перший - це внутрішньополітична традиція, коли важливі для розвитку реформи отримують спротив. Але з цим ми, нова українська влада, обов’язково впораємося. Другий бар’єр набагато складніший, і нам його не подолати без вашої підтримки, без міжнародної підтримки. Це війна внаслідок російської агресії проти України”, - зазначив Володимир Зеленський.

Він наголосив: жодна держава не досягне сталого розвитку без миру та відчуття безпеки, додавши, що “сталий розвиток неможливий під звуки пострілів та вибухів”. 

Читайте також: Зеленський обговорив з Меркель підготовку до "нормандського саміту"

“Сталий розвиток неможливий там, де панують агресивні геополітичні стратегії, які сприяють вторгненню до інших держав та порушенню прав і свобод людини”, - підкреслив Зеленський. 

Президент України нагадав, що через окупацію Криму та частини Донбасу зруйновано критично важливу інфраструктуру та промислові об’єкти, втрачено усталені міжгалузеві зв’язки. На окупованій території залишилося 80% вугільних шахт і банківські активи на $5 млрд, а українська держава втратила понад 15% ВВП та 15% промислового виробництва. 

Та найголовніше, що втратила Україна, - понад 13 тисяч громадян, наголосив Зеленський. 

“Це не лише професійні військові, а й відомі добровольці. Серед загиблих є медики, педагоги, спортсмени, науковці, дослідники, художники, музиканти, журналісти, правозахисники. Кожен міг би зробити свій внесок для розвитку не лише України, а й усього світу. Але це, на жаль, тепер неможливо”, - констатував Президент України. 

Читайте також: Нам не потрібна просто "допомога": Зеленський сказав, чого чекає від зустрічі з Трампом

Водночас він висловив упевненість, що разом з міжнародними партнерами політико-дипломатичним шляхом удасться домогтися повернення українських територій, припинення війни, і - врешті-решт - панування миру. 

“Це наша ціль номер один. Аби пліч-о-пліч з державами-членами ООН ми без бар‘єрів могли рухатися вперед для досягнення цілей сталого розвитку та разом будувати новий світ. Світ вільний від бідності, голоду, захворювань та, найголовніше, вільний від війн. Упевнений, що на наступне десятиліття це стане завданням кожного світового лідера”, - підсумував Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-