Стратегічний курс України на вступ до ЄС та НАТО незмінний — уряд

Стратегічний курс України на вступ до ЄС та НАТО незмінний — уряд

Укрінформ
Стратегічний курс України на вступ до Європейського Союзу та НАТО закріплений у Конституції та залишається незмінним.

Про це йдеться у коментарі стосовно висловлювання народного депутата Ірини Верещук в ефірі телеканалу "112 Україна" щодо НАТО, який оприлюднений на Урядовому порталі.

“Повідомляємо, що слова Ірини Верещук були некоректно трактовані низкою медіа. Стратегічний курс України до ЄС та НАТО закріплений у Конституції та залишається незмінним. Стратегічна готовність НАТО прийняти Україну також підтверджена у Декларації Бухарестського саміту 2008 року, де прямо вказано, що Україна стане членом НАТО”, - йдеться на сайті Кабінету міністрів України.

Читайте також: Депутатка від “Слуги народу” заявляє, що її слова про НАТО висмикнули з контексту

Як зазначено у коментарі, міжнародний збройний конфлікт на Сході з багатьох позицій ускладнює для України інтеграцію до НАТО. “Ми також розуміємо, що встановлення миру в Україні дуже багато в чому залежить від керівництва Росії. Саме це малося на увазі. Але так само багато залежить і від нас самих, адже Україна буде реальним кандидатом на членство в НАТО тільки за умови серйозного прогресу в реформах: успішного подолання корупції, забезпечення належного врядування, прозорості, дотримання прав людини та гендерної рівності, реформування кримінального правосуддя, судової реформи”, - підкреслили в уряді.

У КМУ наголосили, що саме це мала на увазі Ірина Верещук, коли наводила приклади інших країн відносно процесу їхнього вступу до НАТО.

Читайте також: Польща пропонує підготувати Україну до євроінтеграції

Як повідомлялося, напередодні деякі українські ЗМІ з посиланням на інтерв'ю народного депутата України від партії "Слуга народу", голови підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірини Верещук каналу "112 Україна" повідомили, що, нібито за її словами, Україна повинна переглянути підхід до відносин із НАТО і відмовитися від ідеї вступити до Альянсу. У публікаціях наголошувалося, що вона вважає прийнятною для України фінську модель, яка передбачає співпрацю з НАТО з одночасним урахуванням думки Росії. Але в коментарі Укрінформу Верещук заявила, що підтримує всі кроки, які наближують Україну до НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-