Депутатка від “Слуги народу” заявляє, що її слова про НАТО висмикнули з контексту

Депутатка від “Слуги народу” заявляє, що її слова про НАТО висмикнули з контексту

Укрінформ
Народний депутат України від партії "Слуга народу", голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірина Верещук заявляє, що підтримує всі кроки, які наближують Україну до НАТО.

Про це вона повідомила в коментарі Укрінформу, коментуючи свою цитату з інтерв’ю телеканалу "112 Україна" про те, що Україну поки що не чекають в Північноатлантичному альянсі, яка викликала значний резонанс в українських ЗМІ.

Не заперечуючи тези інтерв’ю, що Україну дійсно поки що не чекають в НАТО, Верещук зазначила: "Нас поки що не чекають там, і я волію бути чесною із суспільством. Але я дивуюся, що на п’ятому році війни ми можемо так легко повестися на російські фейки. Мої слова висмикнули з розмови, перекрутили та поставили в заголовки неіснуюче, що "Україні не потрібне НАТО". І нікому з тих хейтерів не спало на думку подивитися повну версію інтерв’ю і самому зробити висновки".

Як наголосила Верещук, "вона не те, що не "проти", а всіма можливостями засобами та силами "за" кроки, які наближають Україну до Північноатлантичного альянсу, за те, щоб стукати в ці двері, за всі програми співробітництва, за впровадження стандартів, а в тому самому інтерв’ю говорила, що проведення Асамблеї НАТО в Україні буде прекрасною для нас можливістю для продовження зміцнення наших відносин".

Читайте також: Ірина Верещук, голова підкомітету ВР з питань нацбезпеки і оборони

Напередодні деякі українські ЗМІ з посиланням на інтерв'ю Верещук каналу "112 Україна" повідомили, що, нібито за її словами, Україна повинна переглянути підхід до відносин із НАТО і відмовитися від ідеї вступити до Альянсу. У публікаціях наголошувалося, що Верещук вважає прийнятною для України фінську модель, яка передбачає співпрацю з НАТО з одночасним урахуванням думки Росії.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що Україна не знімає з порядку денного питання про надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО, однак не порушуватиме його на лондонському саміті НАТО в грудні, оскільки цей захід не передбачає партнерської частини.

7 лютого 2019 року Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)", ініційований тодішнім президентом Петром Порошенком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-