Польща пропонує підготувати Україну до євроінтеграції

Польща пропонує підготувати Україну до євроінтеграції

Укрінформ
МЗС Польщі готова навчати українських дипломатів і політиків та передавати їм свій досвід, здобутий на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції.

Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович під час урочистостей з нагоди присвоєння дипломатичних рангів польським дипломатам, у яких узяла участь делегація Дипломатичної академії МЗС України, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми запропонували навчання представників нової української еліти в Дипломатичній академії у вигляді підготовчих курсів, необхідних для їхнього політичного життя у своїй країні”, - заявив Чапутович.

Він додав, що Польща хотіла б ділитися своїм досвідом держави, яка пройшла період трансформації та підготовки до членства в ЄС і НАТО.

Глава польської дипломатії підкреслив, що ця пропозиція стосується не лише дипломатів, а й політиків та чиновників, які займаються політичною діяльністю.

Чапутович зауважив, що, ознайомившись із політичною системою і системою державної служби Польщі, українці могли б на кращому рівні представляти свою країну. Він додав, що свого часу, перед вступом Польщі до ЄС та НАТО, польські чиновники також навчалися за кордоном.

Глава польської дипломатії також підкреслив, що польсько-українські відносини розвиваються “дуже добре”. Він нагадав, що Польща першою з-поміж країн світу в 1991 році визнала незалежність України.

Читайте також: Влада Польщі перед виборами анонсувала збільшення мінімальної зарплати

Перед слухачами Дипломатичної академії МЗС РП також виступив директор Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС Сергій Корсунський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-