Уряд передає проєкт бюджету в Раду, щоб почати дискусію - Маркарова

Уряд передає проєкт бюджету в Раду, щоб почати дискусію - Маркарова

Укрінформ
Законопроєкт про державний бюджет на 2020 рік ще не є остаточним варіантом, а закріплені в ньому показники можуть змінитись до другого читання.

Про це, презентуючи проєкт держбюджету-2020, сказала міністр фінансів Оксана Маркарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це - не фінальний проєкт бюджету. Це проєкт бюджету, який ми передаємо до Верховної Ради для початку професійної дискусії, щоб пройти розгляд даного законопроєкту, як того вимагає бюджетний кодекс. Ті законопроєкти, які зараз обговорюються у Верховній Раді - старт ринку землі, концесія, приватизація, наведення ладу на митниці, полегшення податкового адміністрування - дозволять покращити наші прогнози, прискорити зростання ВВП", - сказала Маркарова.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Кабінет міністрів подав до Верховної Ради проєкт державного бюджету на 2020 рік. Документом передбачаються доходи державного бюджету на 2020 рік у сумі 1079,5 млрд грн, у тому числі загального фонду - 962,7 млрд грн. Видатки - у сумі 1170 млрд грн. Платежі за державним боргом у 2020 році становитимуть близько 438,1 млрд грн, з яких обслуговування державного боргу - 145,2 млрд грн, погашення державного боргу - 292,9 млрд грн. Разом з тим, Україна планує наступного року запозичити близько 380 млрд грн.

Читайте також: Уряд під бюджет не подаватиме змін до Податкового кодексу — Маркарова

Відповідно до законопроєкту, зростання економіки України наступного року має прискоритись до 3,3% ВВП, інфляція — уповільнитися до 6%. Мінімальна зарплата у проєкті держбюджету-2020 закладена на рівні 4723 гривні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-