Уряд під бюджет не подаватиме змін до Податкового кодексу — Маркарова

Уряд під бюджет не подаватиме змін до Податкового кодексу — Маркарова

Укрінформ
Уряд вперше за довгий час не буде вносити під законопроєкт про державний бюджет зміни до Податкового кодексу.

Про це, презентуючи законопроєкт про державний бюджет на 2020 рік, сказала міністр фінансів Оксана Маркарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Важливо, що вперше ми не подаємо під цей законопроєкт зміни до Податкового кодексу, всі доходи, які враховані в цьому бюджеті базуються на сьогоднішніх ставках", - сказала Маркарова.

Вона зазначила, що стратегічними цілями уряду є максимальне прискорення економічного зростання та перехід цього зростання у добробут наших громадян.

"Бюджет, який ми сьогодні обговорюємо, базується на реальному зростанні ВВП у 3,3% і на тих макропоказниках, які затвердженні попереднім Кабміном у травні 2019 року", - сказала Маркарова.

Вона зазначила, що в даному бюджеті буде зростання видатків по всім бюджетним сферам, однак для цього необхідні значні кроки з боку парламенту.

Читайте також: У Раді представляють проєкт Держбюджету-2020

"Це і зниження корупції, і приватизація держпідприємств, і запуск концесії, для того щоб інвестиції зайшли в Україну", - сказала Маркарова та нагадала, що даний документ є збалансованим та реалістичним, та передбачає фінансування всіх пріоритетних видатків.

Як повідомляв Укрінформ, на офіційному порталі Верховної Ради оприлюднено законопроєкт №2000 про державний бюджет України на 2020 рік. Документ було подано та зареєстровано 15 вересня. Документом передбачаються доходи державного бюджету на 2020 рік у сумі 1 079,5 млрд грн, у тому числі загального фонду — 962,7 млрд грн; видатки — у сумі 1 170 млрд грн. Платежі за державним боргом у 2020 році становитимуть близько 438,1 млрд грн, з яких обслуговування державного боргу — 145,2 млрд грн, погашення державного боргу — 292,9 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-