Шуфрич назвав двох кандидатів ОПЗЖ до нового Центрвиборчкому

Шуфрич назвав двох кандидатів ОПЗЖ до нового Центрвиборчкому

Укрінформ
Фракція "Опозиційна платформа – За життя" запропонувала кандидатури колишнього секретаря Центральної виборчої комісії Сергія Дубовика та депутата минулого скликання Юрія Мірошниченка на посади членів ЦВК.

Про це журналістам у кулуарах парламенту сказав народний депутат від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Нестор Шуфрич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми подали списки кандидатів до Центральної виборчої комісії. Ми запропонували двох юристів: Сергія Дубовика, який був секретарем ЦВК, і Юрія Мірошниченка", - зазначив Шуфрич.

Читайте також: "Слуга народу" подала Президенту 12-13 кандидатур на членів ЦВК — Корнієнко

Він підкреслив, що ці дві кандидатури спроможні "реалізувати принцип законності, справедливості і прозорості в ЦВК".

Як повідомлялося, Верховна Рада 13 вересня ухвалила постанову "Про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії". Відповідне рішення підтримав 341 народний депутат.

Президент Володимир Зеленський 9 вересня вніс до парламенту подання про дострокове припинення повноважень членів ЦВК.

Читайте також: "Батьківщина" внесла кандидатуру на посаду у ЦВК

11 вересня Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав це подання Президента.

Своє подання Президент, зокрема, мотивував тим, що під час здійснення реєстрації ЦВК нібито діяла упереджено і всупереч принципам, визначеним виборчим законодавством. У поданні також зазначається, що 28 рішень ЦВК були скасовані судами.

Читайте також: У "Слузі народу" прогнозують, що Рада у четвер затвердить новий склад ЦВК

Уже колишній склад ЦВК Верховна Рада затвердила 20 вересня 2018 року. До того ВР чотири роки не могла домовитися щодо призначення нових членів ЦВК попри те, що термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК сплив у червні 2014 року, ще в одного — у лютому 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-