Верховна Рада розпустила ЦВК:

Верховна Рада розпустила ЦВК: "за" - 341

Фото
Укрінформ
Верховна Рада ухвалила постанову "Про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії".

Відповідне рішення підтримав 341 народний депутат при мінімально необхідних 300, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідно до пункту 21 частини першої статті 85 Конституції України та статті 311 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" і зважаючи на вмотивоване подання Президента України, Верховна Рада України постановляє: припинити достроково повноваження всього складу Центральної виборчої комісії", - йдеться у постанові.

Постанова набирає чинності з дня її ухвалення.

Верховна Рада розпустила ЦВК: "за" - 341 / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 9 вересня вніс до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії.

Читайте також: ЦВК виклала свою позицію щодо припинення її повноважень

11 вересня Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав це подання Президента.

Своє подання Президент, зокрема, мотивував тим, що під час здійснення реєстрації ЦВК нібито діяла упреджено і всупереч принципам, визначеним виборчим законодавством. У поданні також зазначається, що 28 рішень ЦВК були скасовані судами.

Нинішній склад ЦВК Верховна Рада затвердила 20 вересня 2018 року. До того ВР чотири роки не могла домовитися щодо призначення нових членів ЦВК попри те, що термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК сплив у червні 2014 року, ще в одного — у лютому 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-